​Van den Berg Installatietechniek B.V. neemt Ruiter & De Lange Warmte- en Luchttechniek B.V. over

De relatie tussen beide West-Friese bedrijven Van den Berg Installatietechniek en Ruiter & De Lange gaat al meer dan 25 jaar terug. “Destijds hadden beide bedrijven ieder ongeveer 15 tot 20 medewerkers in dienst en kwamen we elkaar regelmatig tegen op klussen waar wij de loodgieterswerkzaamheden uitvoerden en Ruiter & de Lange de cv en of de ventilatie installatie verzorgde.” Vertelt Ruud van den Berg. “We kennen elkaars werkwijze en hebben altijd al goed samen kunnen werken.”

Een aantal jaren geleden was er al sprake van een mogelijke samenwerking met gevolg tot overname. ”Maar toen bleef het bij praten, en nu is de kogel door de kerk”, aldus Ruud. Ton Ruiter die Ruiter & De Lange in 1990 samen met Martin de Lange oprichtte is pensioengerechtigd. Beide oprichters wilden hun bedrijf niet aan een vreemde partij verkopen. Het lijntje met Van den Berg was toen snel gelegd!
Beide bedrijven werken voornamelijk voor aannemers die in de vrijstaande villabouw zitten. “En dat blijven we gewoon doen,” beaamt Ruud. “Ton en Martin blijven bij de werkzaamheden betrokken en hemelsbreed liggen de bedrijven nog geen 4 kilometer uit elkaar. Het enige dat voor de medewerkers van Ruiter & de Lange verandert, is de bedrijfsnaam en de standplaats.”

Duurzame techniek 
Duurzame techniek is de toekomst! Of het nu zonnecollectoren op uw dak zijn, warmteterugwinning uit het binnenklimaat of een complete warmtepomp installatie die gebruikt wordt voor het verwarmen en/ of koelen van uw woning of bedrijfspand. 
Door deze overname kunnen wij onze klanten in de toekomst nog beter adviseren en helpen, ook op het gebied van duurzame techniek! Een win-win situatie.