Historie

In 1930 is het bedrijf begonnen als "smidse" later kwamen waters-fitterswerk en in de jaren 1960 het gasfitterswerk erbij, daarna was er de uitbereiding met cv-installaties.

Het bedrijf is opgestart op 18 oktober 1930 door dhr. P.N. Korse en is op 1 Augustus 1970 overgenomen door de zonen S. Korse en N. Korse.

Per 1 januari 1997 is het bedrijf voortgezet als VOF onder de naam Korse & Van den Berg Installatietechniek met als vennoten Installatiebedrijf Korse BV en dhr. B. van den Berg (toen al 25 jaar werkzaam bij de gebr. Korse).

Per 1 januari 2000 is Installatiebedrijf Korse BV uitgetreden en is mevr A. van den Berg-de Jong toegetreden tot de huidige VOF.

M.i.v. 1 januari 2005 is het bedrijf ingeschreven bij de K.v.K. Noordwest Holland als Besloten Vennootschap "Korse & van den Berg Installatietechniek B.V." en is het een installatiebedrijf voor centrale verwarming, sanitair, service en onderhoud, riolering, dak en zinkwerken, airco, alsmede detailhandel in sanitair, technische en elektronische apparatuur en materialen.

Juli 2008 was de nieuwbouw van het nieuwe pand gereed en verhuisde het bedrijf van Westwoud naar Zwaagdijk.

De directie van het bedrijf bestaat nu uit Dhr. B. van den Berg, Mevr. A. van den Berg en Dhr. R. van den Berg.

Het bedrijf heeft inmiddels 15 medewerkers. De locatie van waaruit gewerkt wordt is een modern en ruim pand aan de Bollenmarkt te Zwaagdijk (WFO-bedrijfsterrein).

De relaties en opdrachtgevers van Van der Berg Installatietechniek zijn aannemers, bouwbedrijven, land en tuinbouwbedrijven en particulieren.

Van den Berg Installatietechniek is aangesloten bij de CAO Klein Metaal (metaalverwerkingsbedrijven). En bij de brancheorganisatie Techniek Nederland

Het eindresultaat mag er zijn!